Hírek cikkek infók,  Önkielégítés,  Szex,  Vibrátor

Vibrátor fajták

Vibrátor vásárlása előtt érdemes fejben tisztázni, hogy mire is szeretné használni a terméket. A kényeztetők között vannak, amelyek hüvelyi, míg mások anál izgatásra lettek tervezve. Ezen kívül vannak kifejezetten férfiak számára tervezett darabok is. Termékválasztás előtt ezeket a szempontokat mindenképp érdemes figyelembe venni.

Klasszikus rúdvibrátorok

Ahogyan az elnevezés is mutatja, ezek a standard vibrátorok. Ha valakinek megemlíti a vibrátor kifejezést, nagy valószínűséggel egy ilyen klasszikus rúdvibrátort képzel majd maga elé. Ezek a kényeztetők egyszerű, rúd formával rendelkeznek. Anyagukat tekintve meglehetősen szilárdak, aminek köszönhetően a lehető legoptimálisabban tudják átadni a rezgést. A kéneztetők ezen kategóriája alapvetően hüvelyi izgatásra lett kifejlesztve, de tökéletesen megállja a helyét a csikló izgatása során is. Méretüket tekintve rendkívül sokfélék lehetnek, beszerezhet belőlük egészen apró, 8-10 cm-es eszközt, de akár 19-22 cm-es darabot is.

A választott vibrátor lehet vízálló, akkumulátoros, távirányítós. Persze nem lételem, hogy egy vibrátor akkumulátorról működjön vagy, hogy vízálló legyen, de ezek mind-mind olyan kényelmi szempontok, amelyek tükrözik egy termék valódi minőségét, hiszen maximálisan kényelmessé teszik használatukat, ügyelvén minden igényre. 
Funkciókról beszélve említést érdemel még a kényeztetők zajszintje. A legtöbb helyzetben fontos, hogy a termék diszkrét használatot tegyen lehetővé és ne zúgjon úgy, mint egy porszívó. A márkás termékek gyártói már erre is ügyelnek, így ha fontos önnek a meghitt használat lehetősége.

Realisztikus kényeztetők

Ezek a kényeztetők a leginkább valósághű vibrátorok. Ha szeretné, hogy a kényeztetője minél inkább a valaódi szex élményét nyújtsa, mint kinézetben, mint tapintásban egyaránt, az élethű vibrátorok kategóriából érdemes választania. Az élethű vibrátorok rendkívül valósághű külsővel rendelkeznek, megtévesztésig hasonlítanak a valódi péniszre.

Ha bekötött szemmel kellene megtapogatnia ezeket a kényeztetőket, szintén rendkívül nehezen tudná megállapítani róluk, hogy nem egy valódi férfi tartozékai. Az élethű vibrátor modellek társaikhoz képest jóval puhább és rugalmasabb anyagból készülnek, hogy minél inkább a valódi pénisz érzetét nyújtsák. A realisztikus anyaghasználat azonban kompromisszumokat kíván: ezek a termékek puhább voltuk miatt a rezgéseket kevésbé intenzíven adják át, mint a klasszikus rúdvibrátorok.

Csiklóizgatós vibrátor

Ezeknek a kényeztetőknek nagyon jellegzetes formájuk van, ugyanis két ággal rendelkeznek (ezért szokás őket nyuszi vibrátoroknak is nevezni, a két ág ugyanis olyan, mint két nyuszifül). Ez a vibrátor egyszere kényezteti a hüvelyt és a csiklót. A hosszabb szár a hüvelybe csúszik bele, miközben a rövidebb szár masszírozza a klitoriszt. A klitorisz minél intenzívebb stimulása érdekében gyakoriak közöttük a forgó mozgású darabok.

Ha kényeztetés közben maximalizálni szeretnéd az élvezeteket, akkor mindenképp ebből a kategóriál érdemes választania. Amire mindenképp ügyeljen majd, hogy ezeknél a kényeztetőknél a termékek valódi hossza nem egyenlő a hüvelybe behelyezhető hosszal, hiszen tövében még ott bújuk a klitoriszizgató, ami gátolja a mély behelyezést.

G-pont vibrátor, prosztata izgatók

Bizony, a vibrátorok élvezetéből a férfiak sem maradhatnak ki. Ezek a kényeztetők, a G-pont, prosztata vibrátor modellek speciálisan férfiak számára lettek kifejlesztve. Formájuk eltér a nőknek szánt termékektől.

Annak érdekében, hogy minél könnyebben elérjék a kéjpontot, hajlított formát kaptak. Mivel behatolás terén is eltérőek a női darabokhoz képest, ezért a motor is egészen máshol, a készülékek végében, csúcsában kapott helyet. Férfiként mindenképp érdemes lehet kipróbálni egy ilyen terméket, még ha kezdetben viszolyog is tőle, az élmény ugyanis, amit ezek a kis pajkosok nyújtanak, utánozhatatlan.

Análvibrátorok

Azoknak sem kell lemondaniuk a vibrátorokról, akik az anális kényeztetést jobban preferálják a hüvelyinél. A kifejezetten anális kényeztetésre tervezett darabok, formájukat tekintve eltérnek hagyományosabb társaiktól. Az análvibrátorok rendszerint fokozatosan kiszélesedő talppal rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy ki-ki ingerküszöbének megfelelően, a fokozatosság elvét követve használhassa őket.

Ezeknél a vibrátoroknál különösen fontos szerepet játszik a megfelelő méret kiválasztása, ennek megfelelően megannyi különböző méretben és formában lehet őket beszerezni. Ha ön is az anális gyönyöröket rajongva kedvelők körébe tartozik, bátran ajánljuk ezeket a speciális darabokat.

Speciális csiklóizgatók

Korábban beszéltünk már csiklóizgatós vibrátorokról ez a kategória azonban nem megfelelő azzal. Az ebbe a termékkategóriába tartozó kényeztetők speciálisan a csikló stimulálására lettek kifejlesztve, többségük vaginális kényeztetésre abszolút nem is alkalmas.

Mivel ezeket használva elsődleges szempont a csikló kényelmes elérése és hatékony ingerlése, ezért ezek a kényeztetők legtöbbször a hagyományosnál laposabb, hajlított formával rendelkeznek. Ha ön azok közé tartozik, akik könnyebben érnek el csiklóorgazmust, mint vaginálisat, ezek közül a termékek közül érdemes vibrátort választania.

Szólj hozzá