Hírek cikkek infók,  Önkielégítés,  Szex

Ha túlszeretem magam nimfomán vagyok?

A szexualitás az egészséges, teljes élet része – mondják a szaklapok. Van azonban a nemi vágynak egy olyan szélsőséges formája, amikor az ember már legszívesebben a pokolba kívánná az egészet.

Habár ma már olyan népszerű lett azt állítani magunkról, hogy nimfománok vagyunk, mint egy használtautó-hirdetésben azt mondani, a kilométeróra nincs visszatekerve: a nimfománia akkor is egy betegség. Főleg, ha az alvajárás egyik legeltorzultabb változata, a szexszomnia társul hozzá. Akkor aztán átértékeljük a nemi életet. Interjúalanyunk, Nóri mindkét betegséget úgy ismeri, mint a tenyerét. Testközelből.

Pornó pozitív
De még mielőtt a beszélgetésünkre rátérnénk, húzzunk ki egy pár fejet a homokból!
Az nem nimfománia, hogy átlagon felüli a libidód, ahogy az sem, ha a leendő párodnál azzal akarsz bevágódni, hogy te milyen vadul és aktívan tudod gyűrni a lepedőt. Akár egész nap! Az ilyet én csak „pornó pozitív” személyiségnek hívom. Ehhez nem kell más, csak egy kis önbizalomhiány és célpontok, akik majd simogatják az egódat azzal, hogy két aktus között egekbe magasztalnak.

Nóri már annak is örülne, ha csak a fent említett csoportba tartozna, de ő ennél sokkal nehezebb helyzetben van. A fiatal lány jelenleg 25 éves, és irodai munkát végez. Sikeresnek tartja magát, ambiciózus és vonzó. Első pillantásra meg nem mondaná róla az ember, hogy nimfomániától és szexszomniától szenved.

Szépen lassan vette át az uralmat élete felett a kielégíthetetlen szexuális éhség. Amikor 17 évesen szakított első barátjával, még csak annyit vett észre, hiányzik neki valami. De legkevésbé sem az, ami a vele egykorú lányoknak. „Én nem a szerelmet kerestem, sem a lovagot fehér lovon. Én az aktust hiányoltam – de nem a srác miatt. Egyszerűen csak úgy éreztem, hogy az majd átrepít a nehézségeken, kikapcsol. Gondolom a drogosok is ilyesmit érezhetnek, ha nem kapják meg a napi adagjukat.”

A fiatal lányban ugyanis kialakult a szükség. De ez nem a férfiakról szólt. Sőt! Azt vette észre, hogy nem is igazán érdeklik a pasik. Így hát egyre több időt töltött önkielégítéssel, ez lett a stresszkezelési mechanizmusa. Olyan is előfordult, hogy betegségre hivatkozva hazakéredzkedett az iskolából, csak hogy „könnyítsen magán”.

„A fiúk továbbra se érdekeltek. Nem éreztem úgy, hogy szükségem lenne valakire. Kezdtem időt szakítani rájuk, de senkit nem vettem komolyan.” Ekkor vette észre először, hogy érzelmileg nem igazán tud kötődni senkihez.

Utólag ezt arra vezeti vissza, hogy szülei válását hosszú évekig tartó sárdobálás és acsarkodás követte. Felé pedig túl nagy elvárásokat támasztottak úgy érzelmi terhelhetőség, mint tanulmányi eredményesség szempontjából.

Érettségi után a lehető leggyorsabban próbálta úgy berendezni az életét, hogy az a legalkalmasabb legyen szexfüggősége nyugodt körülmények között történő kielégítésére. Elköltözött otthonról, így végre lehetősége volt minden szabadidejét pornófilmek nézésével tölteni. Egy bárban kezdett el dolgozni, ami több mint ideális terep arra, hogy szükség esetén szexpartnert találjon. Ha kellett, szabadságot is kivett, ha csak akkor ért rá az aktuális szerető.

„Eleinte próbáltam egy-egy pasinál leragadni, de mindig kiütközött, hogy alkalmatlan vagyok egy párkapcsolatra. Beszélgetni szerettem, meg szexelni. Más intimitásra nem vágytam, például összebújásról szó se lehetett. Aztán egy idő után már a beszélgetés sem érdekelt, csak a szex.” És ezeket – a minden intimitástól és izgalomtól mentes, puszta közösülésre redukált nemi életet – a pasik maximum egy-két hónapig bírták.

Amin pedig a legtöbben meglepődnek, akik tisztában vannak Nóri szexuális igényeivel: ő ezeket az együttléteket egyáltalán nem élvezi. Ez semmi másról nem szól, mint a feszültségoldásról. A legapróbb hétköznapi probléma is komoly stresszt vált ki belőle, amit pedig egyáltalán nem tud kezelni. Illetve csak szexszel. Ennek következtében rosszabb napokon már a munkahelyén is rendszeresen el kellett vonulnia a WC-be maszturbálni.

„Az egész életem arról szólt, hogy vissza kellett fognom magam. E köré szerveződött az életem, minden energiámat ez kötötte le. Vagy az, hogy találjak megfelelő időt és helyet arra, hogy mégis kielégíthessem az ilyen késztetéseimet. Ez nem szexi, ez egy szörnyű rabság.”

Ekkor merült fel benne először a gondolat, hogy ez így nincs rendjén. De még így is kellett valami, ami megadta a végső löket ahhoz, hogy szakembertől kérjen segítséget!

„Egyik reggel egy srác arról számolt be, hogy miközben este aludtam, magamhoz nyúltam, majd amikor hozzám ért, hogy megnézze, alszom-e, rámásztam. Érted? Miközben aludtam! És reggel semmire nem emlékeztem. Ezzel egy szinte idegen férfi szembesített, akit alig ismertem! Borzasztó megalázó érzés volt.” Nóri úgy mondta ezt el, hogy közben azt láttam az arcán, ha még tovább kell beszélnie erről, elsírja magát. Inkább ugrottunk is egyet a történetben.

„Volt olyan reggel, hogy elképesztő fáradtan és kimerültem ébredtem, mert ki tudja, mit csináltam magammal este. És volt olyan reggel, amikor be sem mentem munkába, mert annyira kívántam a kielégülést, hogy inkább az egész napot maszturbálással töltöttem.”

„Rosszabbnak éreztem magam a kábítószerfüggőknél. Szóval úgy döntöttem, ideje lépni. Felkerestem egy pszichológust, aki rögtön szembesített a problémákkal.”

Diagnózis: nimfománia és szexszomnia

A szexszomnia az a betegség, amikor az alvajáró szexuális aktust vagy arra irányuló cselekedeteket végez álmában. Ez kialakulhat attól is, ha valaki stresszes életmódot folytat, és keveset, illetve nehezen alszik.

A nimfománia pedig nem csupán a mértéktelen szexuális vágyat foglalja magában. Ez a betegség magában hordozza az aktusok érzelmi töltetének hiányát, a függőséget és az azzal járó rossz helyzetfelismerő készséget. Így egy nimfomán sokszor egyáltalán nem foglalkozik a körülményekkel, csak egyszerűen szeretné megkapni azt, amire szüksége van.

Szólj hozzá