Hírek cikkek infók,  Potencianövelők,  Szex

A női libidó csökkenése, és a nemi vágy növelése

Amikor csökken a nemi vágy a partner iránt, az mindkét fél számára megterhelő. A csökkent libidójú nő lelkiismeret furdalást érez: Miért nem kívánom? Lehet, hogy már nem szeretem? Próbál teljesíteni, mégis mikor arra kerül a sor unott és nem érzi a késztetést az együttlétre. Eközben a férfi egyre csalódottabbá válik, csökken az önbizalma, hiszen folyton azt tapasztalja, hogy nem kívánatos már partnere számára. Bár közhelyesnek tűnik a helyzet, de ilyenkor kezdi el keresni más hölgyek társaságát, hogy önbizalma új erőre kapjon. 

A jól működő szex minden párkapcsolat egyik alappillére. Természetes módon azonban, ahogyan a férfiaknál, úgy a nőknél is előfordul a vágycsökkenés jelensége. 

Hogy mi okozza az alacsony női libidót? Mit lehet tenni a női vágyfokozás érdekében? 

A női vágy csökkenése egy bizonyos életkor felett természetes. A menopauza kapujában álló és az utána lévő nők többsége megtapasztalja a jelenséget, melynek ebben az életszakaszban elsősorban hormonális változások álnak a hátterében. A változókorba lépve hirtelen és tartósan csökken a női szervezet ösztrogén szintje, melynek hatására az érintett hölgyek nehezebben kerülnek izgalmi állapotba. 

A hormonális változásokon túl azonban megannyi egyéb tényező is vágycsökkenést okozhat.

Mitől csökken a női libidó? 

  • Fokozott stressz: a stressz bizonyítottan negatív hatással van a szexuális vágyra. A munkahelyi problémák, a gyermeknevelés nehézségei könnyen válthatnak ki olyan erős stresszt, melynek hatására egyszerűen képtelen az illető az együttlétre, vagy a partnerére hangolódni. A legnagyobb problémát ebben az okozza, hogy könnyen válhat az egész egy ördögi körforgássá. A munkahelyi stressz miatt ellehetetlenedik a szex, a szex hiánya párkapcsolati problémákat szül, amely egy újabb stresszforrás, ami mondanunk sem kell… nem könnyíti meg a helyzetet.
  • Fertőzések: bár ritkán gondolunk erre, de akár visszatérő fertőzések is okozhatnak libidócsökkenést. Ezért ha abszolút ötlettelenül állsz a probléma forrását kutatva, érdemes nőgyógyászhoz fordulni, aki a fertőzés kezelésével egyben a libidócsökkenést is orvosolhatja. 
  • Fogamzásgátló tabletta: A fogamzásgátó csökkentheti a nemi vágyat és hüvelyszárazságot okozhat, ami azt jelenti, hogy szexuális inger hatására sem, vagy csak nehezen áll készen a hölgy partnere befogadására, így az együttlét fájdalmassá válhat. Hogy melyik fogamzásgátló gyógyszer kinél milyen mellékhatásokat vált ki, azt előre lehetetlen megjósolni. De ha valóban a fogamzásgátló okozza a problémát, akkor gyógyszerváltással megszüntethetők lehetnek a tünetek.
     
  • Depresszió elleni készítmények: Az antidepresszánsok többsége bizonyítottan vágycsökkenést eredményez, és ha ez még önmagában nem lenne elég, még lassítja is a szervezet szexuális válaszreakcióját. Tehát ezen gyógyszerek hatására sokkal nehezebben és lassabban éri el a nő a szexuális ingert. Gondolj csak bele ebbe a szituációba… nem elég, hogy eleve alacsony a libidó, még az ingerlés is lassabban fejti ki hatását, gyakorlatilag teljes mértékben ellehetetlenítve az együttlét esélyét. 
     
  • Lelkiállapot: Az önbizalomhiány, mely eredhet túlsúlyból, őszülő hajszálak megjelenéséből, ugyanúgy mint a túlzott teljesítési kényszer, vagy a szorongás is, gátolják a szexuális vágyat. Fontos, hogy a felek természetes önbizalommal rendelkezzenek és legyenek megelégedve saját testükkel. 
  • Pajzsmirigy problémák: A pajzsmirigy alulműködés nemi vágy terén bizony komoly problémákat okozhat. Pajzsmirigy alulműködés esetén az anyagcsere lassúl, mely az egész szervezetre hatással van: jellemzővé válik a fáradság érzete, a depresszió és a libidó csökkenés is. Így ha tartósan fennáll a nemi vágy hiánya érdemes egy orvosi vizsgálatnak is alá esni, hiszen komolyabb megbetegedésre is utalhat a tünet. 

A csökkent libidó kezelése

A csökkent női vágy kezeléshez vezető első lépés a probléma felismerése és beismerése kell, hogy legyen. A libidó csökkenés természetes jelenség, mely ráadásul a nők körében rendkívül gyakori, semmiképp sem szabad tehát véka alá rejteni, beszélni kell róla a partnerrel, sőt esetenként szakorvossal is, hogy együttes erővel oldjátok meg a problémát.

A kezelés mint minden egyéb területen, itt is a probléma forrásának feltárásával kell folytatódjon, hiszen bár ritkán jut eszünkbe, a libidó csökkenését akár egészségügyi, vagy komolyabb pszichés probléma is okozhatja. Amennyiben feltételezhető, hogy egészségügyi-, lelki- vagy pszichés okok vezetnek a nemi vágy hiányához, úgy mindenképp érdemes szakember segítségét kérni a probléma tartós kezeléséhez. 
Ha a probléma hosszasan áll fenn, érdemes ellátogatni a nőgyógyászhoz is és kikérni a tanácsát a szedett fogamzásgátlóval kapcsolatban. Ha a fogamzásgátló okozza a jelentős mértékű vágycsökkenést, a gyógyszerváltás sok esetben megoldja a problémát. 

Ha a vágycsökkenés kisebb mértékű, vagy alkalmi jelleggel, mondjuk stressz hatására jelentkezik hatékonyak lehetnek a szexuális étvágyat serkentő ételek, gyógynövények, különböző készítmények, és praktikák is. 

Tippek a női libidó fokozására:

Vágyfokozó ételek 

Megannyi olyan természetben előforduló növény, zöldség, gyümölcs, vagy húsféle létezik, melyek fogyasztásával a vágy fokozható. A vágyfokozó ételek hatása a legtöbb esetben tudományosan nem igazolt, mégis évszázadokon, ha nem évezredeken át használják ezeket női ajzószer gyanánt, a nemi vágy természetes serkentésére. Ilyen vágyfokozó ételek többek között a csokoládé, a fokhagyma, a szarvasgomba is.De kiemelt hatékonysággal bírnak bizonyos gyógynövények is, mint például a királydinnye.

 

Libidó fokozó gyógynövények Bizonyos gyógynövények fokozottan pozitív hatással vannak a női libidó növelésére. Ezek azok a növények, melyeket a speciális vágyfokozó hatású étrend-kiegészítő tabletták koncentrált mennyiségben tartalmaznak.  Ilyen növények például:  Püspöksüveg: leveles gyógynövény, mely női vágykeltő tea formájában fogyasztandó, hatékony libidónövelő
Ginkgo Biloba: erőteljes vérbőséget idéz elő a nemiszervek tájékán így növelve a vágyat és az orgazmus intenzitását Ginzeng: hatékonyan csökkenti a stresszt és serkenti a vérkeringést 

Maca gyökér: rendkívül gazdag aminosav- és vitamintartalma révén hatékony és természetes segítség a vágy fokozásában  

Napfény – Biztosan ismered azt a jelenséget hallomásból, vagy tapasztalatból, hogy tavasszal beindulnak a hormonok, mindenki elkezdi elkezdi keresni a párját. Ez igazából nem véletlen és nem is csak annak köszönhető, hogy a jó idő beálltával az emberek kevesebb ruhát hordanak magukon, hanem mert a napfény önmagában is jótékony hatással van a libidóra. A telet váltó intenzívebb napfényben szinte robbanásszerűen indul meg azon hormonok termelődése, mely a nemi vágyért felelős. A tavasz libidóra gyakorolt hatásáról korábbi cikkünkben bővebben is olvashatsz. 

Rendszeres mozgás A mozgás, a sport boldogsághormont termel, oldja a stresszt és javít a fizikumon, a teljesítőképességen. Ha jobban érzed magad a bőrödben, szívesebben veted bele magad a hálószobai kalandokba is. Válasszatok olyan sportot, melyet együtt űzhettek, vagy járj el zumbázni Női vágykeltő illatok  Bizonyos illatok képesek lángra lobbantani a vágyat, ezeket az illatokat ismertebb nevükön feromonoknak nevezzük. A feromonok illata önmagukban nem, vagy alig érezhetők, mégis stimulálják az agy vágyérzetért felelős részét. Ma már kaphatók olyan speciális parfümök melyek feromon tartalommal bírnak.

A női és férfi feromon parfümök képesek lehetnek az ellenkező nem szexuális érdeklődésének felkeltésére.  Speciális női vágyfokozó termékek A női vágyfokozásra már különféle gyógynövényi hatóanyagú készítmény elérhető. A női vágyfokozó szerek eredményesek lehetnek a mindennapok során ha enyhébb, nem krónikus vágyvesztés áll fenn.

Női vágyfokozó tabletták 

A női vágyfokozó tabletták olyan válogatott gyógynövényi hatóanyagokat tartalmaznak, melyek hatékonyan képesek serkenteni a női nemi vágyat. Mivel ezek a készítmények mentesek mindenféle gyógyszer hatóanyagtól, így a szervezetre semmiféle negatív hatást nem gyakorolnak.

Alkalmazásuk maximálisan biztonságos, megvásárlásuk vényt nem igényel. Ezek a készítmények többnyire rendszeres alkalmazás mellett fejtik ki pozitív hatásukat, mely a vágykeltésen túl számos egyéb területre kiterjed.  Női vágyserkentő krémek és cseppek Ha tartós alkalmazás helyett azonnali hatással szeretné elérni a vágyserkentést, akkor a legpraktikusabb termékek erre a célra a női vágy serkentő krémek. Ezeket a krémeket együttlét előtt kell a csiklóra kenni, ahol szinte azonnali hatással vérbőséget okoznak.

A vágyfokozó krém felvitele után finom bizsergető, melegítő érzést tapasztalhat. A női nemiszerv tájékán jelentkező vérbőség hatására az intim terület fokozottan érzékeny lesz az érintésre és az ingerlésre így enyhébb stimulálás hatására is gyorsan jelentkezik a kirobbanó nemi vágy, és intenzívebb lesz az orgazmus is.  A krém használatának előnye, hogy felvitele könnyedén beilleszthető akár az előjátékba is. Kérje meg partnerét, hogy segítsen a készítménnyel bekenni az intim tájékot, így az előjáték megszakítása nélkül alkalmazhatja a készítményt. 

A csökkent libidó tehát nem kell, hogy a szexuális együttlétek végét jelentse. Fontos, hogy kiderítsd mi áll a probléma hátterében, törekedj a kiváltó okok megszüntetésére és enyhítsd a tüneteket gyógynövényi készítmények segítségével!

Szólj hozzá