Hírek cikkek infók,  Önkielégítés,  Szex

Szeressük magunkat és mások is szeretni fognak

Rengetegszer halljuk, hogy fontos, szeressük önmagunkat, csakhogy nem biztos, hogy tisztában vagyunk azzal, mit is jelent ez, mit is kell ilyenkor csinálni.

Akár egyedülállók vagyunk, akár párkapcsolatban élünk, fontos, hogy szeressük önmagunkat, vagyis fontosak legyünk saját magunk számára (is). Mert csak így lehetünk magabiztosak, önállóak, jó barátok, jó társaság bármilyen körülmények között – mondta a pszichológus.

Kezdhetjük azzal például, hogy keresünk vagy kitalálunk magunknak egy mondatot, amit már ébredés után elmondunk magunknak minden reggel. Például hogy milyen csodálatos személyiségek vagyunk. Ezt akár az ébresztőnknek is beállíthatjuk, így az első mondat, amit meglátunk, miután kinyitjuk a szemünket, ez lesz minden reggel.

Fotó: Unsplash/ Sylvain Reygaerts

Maradjunk mindig pozitívak, próbáljuk elkerülni a negatív, lehúzó gondolatokat. És álljunk ki magunkért, ne hagyjuk, hogy a homályba vesszenek az igényeink és vágyaink. Ez nem önzés, mindenkinek szüksége van arra, hogy elérje azt, amit szeretne. De vonatkozik ez arra is, hogy a hétköznapi életben se hagyjuk magunkat „elnyomni”. Ha nem érünk rá, nem tudunk plusz munkát elvállalni, mondjunk nyugodtan nemet a felkérésekre.

Ha szeretjük önmagunkat, akkor egyedül is jól elvagyunk. Nincs szükségünk arra, hogy valaki folyton mellettünk legyen, akivel közös programokat tudunk csinálni. Mert aki szereti önmagát, az nem fél az egyedülléttől, feltalálja magát akkor is, ha éppen nincs mellette senki.

És csináljunk mindent szeretettel. Vigyük bele szívünket-lelkünket, élvezzük minden pillanatát!

Szólj hozzá